Praktijk voor Orthomoleculaire Therapie

FAQ

Voor wie zijn de consulten geschikt?

Voor mensen die:

 • Meer willen leren over hun lichaam en gezondheid.
 • Begrijpen dat het lichaam complex is en dat iedere persoon en situatie uniek is en die graag samen op zoek gaan naar een passende aanpak.
 • Niet komen voor een quick fix, maar die aan de lange termijn willen werken.
 • Bereid zijn om hetgeen op te geven wat gezondheidsschade veroorzaakt.Met welke klachten kan ik terecht?

Orthomoleculaire therapie en leefstijladviezen zijn vaak waardevol bij een grote hoeveelheid chronische klachten. Je kan hierbij denken aan:

 • Overgewicht & diabetes type 2
 • Hoge bloeddruk & hoog cholesterol
 • Maag- & darmklachten
 • Allergieën & voedselintoleranties
 • Schildklierproblemen
 • Stress, vermoeidheid & burn-out

Kijk hier voor de lijst met overige klachten. Staat jouw gezondheidsklacht er niet tussen? Neem dan contact met me op.Hoe gaat het in zijn werk?

Voor een behandeling hanteer ik een vaste werkwijze.

 • Na het maken van een afspraak voor het intakegesprek ontvang je van mij een uitgebreid intakeformulier. Het is de bedoeling om deze uiterlijk 5 dagen voordat het intake gesprek plaatsvindt in te vullen.
 • Tijdens het eerste consult brengen we samen jouw situatie in kaart en leer ik graag de persoon achter de klachten kennen. Hierbij maak ik gebruik van het vooraf ingevulde intakeformulier. Indien gewenst maken we gebruik van vervolgonderzoek. Door het verzamelen van de juiste informatie krijg ik een goed beeld van o.a. de werking van jouw spijsvertering, hormoonhuishouding en metabole flexibiliteit. Vervolgens leg ik de verbanden uit tussen de verstoorde werkingsmechanismen en jouw klachten en wordt duidelijk wat er mogelijk aan de hand is. Tijdens het eerste consult krijg je alvast wat tools mee voor de daaropvolgende weken.
 • Als voor ons helder is welke oorzaken de klachten veroorzaken, stel ik een behandelplan op. Hiermee wordt rekening gehouden met jouw wensen en leefsituatie. Een behandelplan bestaat uit advies op het gebied van voeding, beweging, ontspanning en suppletie. Dit behandelplan krijg je tijdens het adviesgesprek waarna je het digitaal toegestuurd krijgt. 
 • In samenspraak kunnen we een vervolgconsult inplannen. Meestal vindt dit ongeveer 4-8 weken later plaats. Tijdens een vervolgconsult bespreken we jouw voortgang en wordt mogelijk het behandelplan aangescherpt.
 • Na afloop van het intakegesprek, het adviesgesprek en ieder vervolg consult ontvang je de factuur per e-mail. Betaling dient te geschieden binnen 14 dagen per bankoverschrijving of contante betaling.

Wat kan ik verwachten?

Een behandeling of therapie bestaat vaak uit leefstijladviezen, voedingsadviezen, oefeningen en/of suppletieadviezen. Dit kunnen adviezen zijn waar je nooit eerder van hebt gehoord. Ook kan het zijn dat deze adviezen je vragen om buiten je comfortzone te treden. Dit zal altijd gaan in goed overleg. Ik adviseer geen dingen die niet (goed) uitvoerbaar voor je zijn.Hoeveel behandelingen heb ik nodig?

Een vervolgconsult vindt eenmaal in de 4-8 weken plaats. Hoeveel vervolgconsulten nodig zijn is afhankelijk van je conditie, de oorzaak, ernst en de duur van je klachten. Bij chronische aandoeningen zijn doorgaans meer behandelingen nodig om het lichaam aan te zetten tot herstel.

Kijk hier voor de mogelijke pakketten.Kom ik in aanmerking voor een vergoeding?

Of mijn behandelingen in aanmerking komen voor een vergoeding is afhankelijk van de zorgverzekeraar. Informeer vooraf goed bij je zorgverzekeraar of je recht op vergoeding hebt vanuit je aanvullende verzekering.
Welke onderzoeken zijn er mogelijk?

Bij mij heb je de mogelijkheid om je gezondheid te laten meten middels:

 • Speekselonderzoek
 • Urineonderzoek
 • Bloedonderzoek
 • Ontlastingsonderzoek
Is vervolgonderzoek echt nodig?

Uit de anamnese en het klinisch beeld wordt de meeste informatie gehaald, dus extra onderzoek is soms overbodig. Bovendien is onderzoek soms erg kostbaar.

Sommige mensen vinden een onderzoek prettig als extra houvast, omdat ze dan iets zwart op wit hebben van een laboratorium. Ook voor mensen die al jarenlang van alles geprobeerd hebben en hier te weinig effect van hebben gehad, kan extra onderzoek zinvol zijn. Toch is een onderzoek niet zaligmakend. Het is namelijk nooit 100% valide. Daarom hoort onderzoek voornamelijk gebruikt te worden als bevestiging van een vermoeden of juist om iets uit te sluiten.
Ben je aangesloten bij een beroepsvereniging?

OrthoFysiek is aangesloten bij Complementair Aanvullende Therapeuten (CAT).
Welke opleiding heb je gedaan?

Klik hier voor een overzicht van mijn orthomoleculaire opleidingen en werkervaring.Klik hier voor de privacyverklaring.


Klik hier voor de algemene voorwaarden.


Klik hier voor de behandelovereenkomst.

OrthoFysiek streeft ernaar goede zorg te verlenen. Mocht je onverhoopt toch niet tevreden zijn dan kun je dat altijd met mij bespreken. Ik sta altijd open voor feedback!

Heb je een klacht over een behandeling en komen wij er samen niet uit dan kun je contact opnemen met het GAT via info@gatgeschillen.nl. Zij zullen je informeren over de mogelijkheden en eventueel verdere procedure.


Ik werk als therapeut volgens de richtlijnen van de GAT-beroepscode
'To be the best me I can be'

unsplash